Novosti|

PROMOCIJA KNJIGE O PETOGODIŠNJEM RADU
Noć Kazališta mladih Belišće

Nakon sudjelovanja u obilježavanju Dječjeg tjedna na području Belišća i Valpova, članovi Kazališta mladih Belišće nastavljaju s najavljenim aktivnostima u novoj sezoni. Uz redovan rad na svakotjednim probama na kojima se stotinjak djece svih uzrasta (od predškolskog do srednjoškolskog) priprema za nove kazališne predstave i različite aktivnosti, predsjednik Kazališta mladih Igor Angirević već za nadolazeći vikend najavljuje novu manifestaciju – mladi belišćanski glumci će po prvi put obilježiti Noć kazališta – veliku manifestaciju koja se tijekom subote i nedjelje održava u mnogim kazalištima diljem Hrvatske i šire.
Obilježavanje Noći kazališta imat će i svečan karakter. Naime, u nedjelju, 17. studenoga, u 19 sati će u Domu kulture biti predstavljena monografija o petogodišnjem radu mladih belišćanskih glumaca, a nakon toga, oko 20.30 sati, će publika moći uživati u duhovitim improvizacijama članova Kazališta mladih Belišće (učenici 6. razreda te srednjoškolci).
-Ovom monografijom smo željeli predstaviti petogodišnji rad i aktivnosti mladih Belišćana koji su prve glumačke korake napravili kao članovi Dramskog ansambla mladih pri Amaterskom kazalištu Belišće. No, obzirom da se uključivalo sve više članova, odlučili smo osnovati vlastitu udrugu – Kazalište mladih Belišće, kako bismo mogli nesmetano razvijati naš rad i ostvarivati zamišljene projekte, kaže Igor Angirević, predsjednik Kazališta mladih Belišće.
U ovoj monografiji sažeto je prikazan početak rada mlade scene belišćanskih glumaca, od početka okupljanja 2010. godine, prvih predstava i velikih projekata (“Družba Pere Kvržice”, “Mali princ”, “Duh u močvari”), preko mnogobrojnih gostovanja, pa sve do novijih predstava i nastupa, poput onoga Male scene s vlastitim prikazom “Lud, zbunjen, normalan”, te prošlogodinjih kazališnih predstava “Crvenkapica” i “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”. Urednik monografije je Stjepan Najman, izdavač Matica hrvatska Valpovo, a autor (Igor Angirević) se u knjizi zahvaljuje prvenstveno svoj djeci koja su svojim angažmanom sudjelovala u petogodišnjem radu, ali i njihovim roditeljima te svim suradnicima, a napose gradskim čelnicima koji su uvijek podupirali stvaralaštvo mladih u Belišću.
Uz ovu promociju monografije i podjelu priznanja zaslužnim učenicima i suradnicima za pet godina aktivnog rada u stvaralaštvu mladih, Noć kazališta će zasigurno ispuniti nedjeljnu večer smijehom uz dramske improvizacije sadašnjih članova Kazališta mladih Belišće.
-Osim što s veseljem očekujemo da nam se pridruže sve generacije mladih glumaca od sezone 2009/10. pa do danas, pozvamo sve građane da nam se pridruže na ovoj manifestaciji. Posebno su dobrodošli svi oni koji će se u budućnosti pridružiti našoj udruzi i zajedno s nama stvarati nova kazališna djela, poručuje Igor.

Monika Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content