Novosti|

Na inicijativu grada Belišća i zahvaljujući Upravi tvrtke Duropack nakon godinu dana ponovno je u Belišću pokrenut papirni stroj 3.
Ovaj simbol vraćanja optimizma, nade i vjere za Belišće i okolicu bio je povod za sazivanje konferencije za tisak u Maloj vijećnici grada Belišća koju je gradonačelnik Dinko Burić sazvao za srijedu 11. rujna u 10 sati.
Gradonačelnik je izrazio iznimno zadovoljstvo ovim događajem i izložio postupak koji je prethodio tome, kao i rekordnom roku od nekoliko tjedana u kojemu je ostvaren. Gradonačelnik je u ime grada Belišća 26. srpnja uputio pismo namjere belišćanskom dijelu Uprave Duropacka gospođi Ani Soldo i gospodinu Toniju Biliću u kojem je grad Belišće izrazio spremnost da pronađe investitore za kupnju papirnog stroja 3 i na taj način stroj i proizvodnju zadrži u Belišću s obzirom da je ranijom odlukom Uprave Duropacka stroj prošle godine zaustavljen s namjerom njegove prodaje. Belišćanska Uprava je gradonačelnika ubrzo pozvala na sastanak i izrazila podršku ovoj inicijativi te namjeru prezentirala Upravi tvrtke u Beču.
U kratkom roku Uprava Duropacka iz Beča izvijestila je Belišće da je promijenila odluku o zaustavljanju proizvodnje papira na papirnom stroju 3 te da grad Belišće ne treba više tražiti druge investitore, jer će stroj i proizvodnju ponovno pokrenuti Duropack.
Gradonačelnik je istaknuo da se ovakve poslovne odluke jako rijetko mijenjaju te izrazio posebnu javnu zahvalu gospođi Ani Soldo i gospodinu Toniju Biliću, kao i svim inženjerima, majstorima i radnicima koji su u najkraćem mogućem roku stroj sastavili i pripremili za rad. Stroj je pušten u pogon 9. rujna, a tom prilikom otvoreno je 35 novih radnih mjesta s tendencijom daljnjeg povećanja broja zaposlenih. Predstavnici Uprave Duropacka iz Beča za idući tjedan najavili su svoj posjet gradu Belišću te će to biti prilika da im se zahvali na njihovoj odluci.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content