Novosti|

U srijedu, 24. listopada 2012., posjetitelji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća susreli su se s književnicom za djecu i mlade Nadom Mihoković-Kumrić u svojoj narodnoj knjižnici.

Književnica je ostvarila prisan i prijateljski odnos s učenicima petih razreda koji su autoricu iznenadili čitanjem ulomaka iz njezinih djela. Dramski ansambl amaterskog kazališta Belišće, pod vodstvom Igora Angirevića, iznenadio je autoricu čitanjem ulomaka o njoj i njezinim knjigama.

Ovim susretom nam je predstavila svoje knjige, među njima i prvu objavljenu knjigu, Lastin rep, koja je na popisu lektire za sedmi razred.

Usput nam je pokazala ostalih svojih osam romana, od kojih je posebno opisala knjigu Tko vjeruje u rode još, koja je zapravo autobiografija dijela njezinog života dok je bila trudna sa svoje dvije kćeri, i u kojoj je nostalgično opisala svoj rodni kraj, a to je Novigrad Podravski. Također nam je kroz razgovor otkrila kad je počela pisati, koji je njezin prvi objavljeni uradak, što je lastin rep i kako izgleda, kako je i kad počela pisati knjige i za odrasle. Sve nam je to slikovito dočarala starim listom u kojem je objavljen njezin prvi uradak, slikama lastinog repa i mrazovca i pravim rukopisom njezine prve radio-drame. Draga književnica nam je ostavila neizbrisiv trajni trag u našim srcima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content