Novosti|

Svake godine, od 1977., oko 18. svibnja muzeji širom svijeta obilježavaju Međunarodni dan muzeja (ICOM). Ove godine, u povodu 35 godišnjice manifestacije, tema je bila Muzeji u svijetu promjena:Novi izazovi-nova inspiracija.Tom se temom željela senzibilizirati stručna i šira javnost o ulozi kulture u promicanju koncepta održivog razvitka i ukazati na nove okolnosti koje uvjetuju drugačiju ulogu muzeja u budućnosti.

Muzej „Belišće“ toga je dana bio otvoren za posjetitelje od 9 do 12 sati, bez naplate ulaznica. U prijepodnevnim satima pedesetak polaznika dječjeg vrtića „Maslačak“, sa svojim odgojiteljicama i učenici 5 razreda osnovne škole Belišće obišlo je stalni postav muzeja, nakon čega su u dvorištu iza zgrade svoje dojmove i utiske pokušali prenijeti bojama na papir. Likovnu radionicu vodio je umjetnik Zdenko Krulić koji je odgovarao na brojna pitanja djece i uvodio ih u osnove svijeta likovne umjetnosti. Nakon toga djeca su nagrađena grickalicama i sokom.

Natpisi, tekstovi i fotografije na panoima oko muzeja podsjećali su da se sve u svijetu brzo mijenja, da je budućnost muzeja neizvjesna i da muzeji moraju prihvatiti izazov vremena, te informirali o radu muzeja „Belišće“ u protekloj godini.

U poslijepodnevnim satima desetak naših starijih sugrađana obišlo je postav i zadržalo se u ugodnom razgovoru, prisjećajući se prošlosti i tadašnjeg načina života.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content