Novosti|

U subotu, 22. ožujka 2014. u Osijeku u Sportskoj dvorani Gradski vrt održan je finalni turnir prvenstva Slavonije i Baranje za mlađe kadetkinje. Nakon završetka slavonsko-baranjske lige mlađih kadetkinja na finalnom turniru je nastupilo šest najbolje plasiranih ekipa.

Kao i prošle godine mlade Belišćanske odbojkašice su se uspjele plasirati na finalni turnir pobjedivši OK „Čepin“ i odbojkašice prvoligaškog ŽOK „Vukovar“ te su tek u finalu izgubile od ŽOK „Osijek 06“.

U polufinalu su u dramatičnoj utakmici koja je završila pobjedom od 2:1 (u odlučujućem setu „tie break-u“ 17:15) izbacili “Posavinu Brod” iz Slavonskog Broda. Nažalost u finalu više nije bilo snage za pobjedu protiv osječkih prvoligašica koje su se već u ovom uzrastu pojačale sa dvije najbolje odbojkašice iz OK „Čepin“.

Međutim, 2. mjesto i srebrne medalje veliki su uspjeh Belišćanskih odbojkašica, koje postižu odlične rezultate ne samo u Slavoniji i Baranji već i na ostalim prvenstvima Hrvatske (2011. godine – 3. mjesto, 2012. godine – 4. mjesto).

Ovaj uspjeh osigurao je mladim Belišćankama sudjelovanje na prvenstvu Hrvatske koje će se održati od 15. do 17. travnja u Rovinju, a nadamo se i dostojno prezentirati svoj klub, grad i županiju.

Za najbolju pucačicu turnira proglašena je kapetanica OK „Belišće“ Nikolina Kujundžić kojoj je predsjednik Županijskog odbojkaškog saveza Andrija Vučković uručio priznanje te srebrne medalje odbojkašicama Belišća za koje su još nastupile: Katarina Sopek, Barbara Šestanj, Jana Cvrtila, Ines Šoštarić, Tara Branković, Karla Šabjan, Lana Nikolić, Meri Andraković, Adrijana Rittgasser, Klara Iličić, Barbara Špoljarić, Marija Đurđević uz trenere Josipa Kalema i Karla Kaptalana.

 

Odgovori

Close Search Window
Skip to content