Novosti|

U petak premijera Duha u močvari. Posebne gošće na premijeri bit će Gardaševa kći i unuka, koje su već izrazile zadovoljstvo što se ovo djelo po prvi put izvodi u kazalištu (do sada je prema književnom predlošku snimljen samo film). U petak, 11. svibnja, započinje 34. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. Ova tradicionalna manifestacija Amaterskog kazališta Belišće i ovoga će puta na scenu donijeti zanimljive programe. To potvrđuje već prva večer Memorijala – Dramski ansambl mladih Amaterskog kazališta Belišće na kazališnim će daskama oživjeti djelo Ante Gardaša „Duh u močvari“.
U predstavi glume učenici 7.c razreda, inače članovi dramskog ansambla mladih, a i dramatizaciju ovog književnog djela napravila je sedmašica Tea Zečević.
Obzirom na veliko zanimanje publike, predstava će imati pretpremijeru u petak u 18 sati, dok će otvorenje ovogodišnjeg Memorijala i premijera Duha u močvari biti u 20 sati.

Posebne gošće na premijeri bit će Gardaševa kći i unuka, koje su već izrazile zadovoljstvo što se ovo djelo po prvi put izvodi u kazalištu (do sada je prema književnom predlošku snimljen samo film). Likove iz Duha u močvari utjelovit će Tea Zečević (Melita), Teo Đogaš (Miron), Igor Branković (Liptus), Marta Šerić (Melitina i Mironova teta), Dora Molnar (Liptusova majka), Nina Katavić (Melitina i Mironova majka), Domagoj Berečić (Levay), Luka Lipnicki (Kovačević), Eleonora Balog (policajka Vučević) i Tina Kovač (Liptusova sestra). I ovaj put (nakon Družbe Pere Kvržice i Malog princa) za režiju je zaslužan voditelj Dramskog ansambla mladih Igor Angirević. Za scenografiju su zaslužni Rahela i Zdenko Krulić, suradnik na scenografiji je Tin Lacković, kostimografija je djelo Rahele Krulić, za glazbu se pobrinuo David Krulić, o audio – vizualnim elementima se brinu Tin Lacković i Dinko Jukić, dok su tehnički suradnici Monika Đogaš i Zdravko Pavlović. Ulaznice za obje predstave mogu se kupiti na blagajni Amaterskog kazališta, rezervacija nema. Inače, treba spomenuti, članovi Dramskog ansambla mladih iz petih razreda, koji su glumili u Malom princu, jučer (sriejda) su otputovali na gostovanje u Sisak.

M. Đogaš

Potpis: memorijal: Miron, Liptus i Melita

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content