Novosti|

U četvrtak, 7. veljače 2013. godine, gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić primit će u Gradskoj upravi u Belišću s početkom u 12 sati devetogodišnjeg Lea Srđenovića, mladog i talentiranog vozača kartinga. Osim što je izvrsni vozač, Leo je i odličan učenik III. c razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića, koji ne zapostavlja svoje obveze.

Vožnjom kartinga u Hrvatskoj se bave malobrojni poklonici, no Leo se s pet godina u svoj darovani karting zaljubio na prvi pogled. Nakon prvih vožnji oko kuće, a poslije toga i na poligonu autoškole, roditelji Anita i Danijel, vidjevši kako njihov sin bez imalo straha juri po asfaltu, odlučuju učlaniti Lea u karting klub. Na žalost, to nije bilo nimalo lako jer je najbliža karting staza u Virovitici, no ni to im nije smetalo da svom sinu omoguće da se bavi onim što voli. Učlanili su ubrzo Lea i u novoosnovani Karting klub Osijek, za koji počinje voziti i utrke. Godinu dana Leo je vozio klasu baby kart 60, a prošle je godine počeo voziti klasu mini kart 60.

Prva nagrada koju je Leo osvojio bilo je prvo mjesto na Sportstil kupu u Cividaleu, u Italiji, u srpnju 2011. godine. Nakon toga osvaja prvo mjesto na utrci Regije sjever, koja je održana isti mjesec u Koprivnici. Kao kruna njegovog dosadašnjeg ostvarenja bilo je svečano zaključenje automobilističke sezone 2012. koje je održano u Vodicama u hotelu Olympia. Ipak uz malu razliku od prijašnjih godina, ove su godine zajedno sa ostalim asovima Hrvatskog auto sporta bili i njihovi kolege iz kartinga. Naš Leo primio je odličje za 3. mjesto ukupnog poretka Prvenstva Hrvatske, koje mu je uručio predsjednik Odbora za karting šport Vladimir Golub.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content