Novosti|

U srijedu, 19. lipnja 2013. godine, u prijepodnevnim satima, u gradskoj vijećnici u Belišću, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, koju je otvorila voditeljica Ispostave Ureda državne uprave u Valpovu Maja Biro. Na sjednici su nazočili još uvijek aktualni gradonačelnik Zvonko Borić, njegova zamjenica Marija Ilić i prvi gradonačelnik Belišća Željko Klanjšček. Vijećnici su na sjednici položili prisegu i to Dinko Burić, Marina Novoselnik, Dario Fletko, Josip Kozina, Andrej Bičak, Tomislav Vukelić i Stevo Galošević iz HDSSB-a, Dubravko Šilović, Josip Rakmić i Branko Šmita iz HDZ-a, Dejan Šovagović, Zorislav Hegeduš i Anica Mikolašević iz koalicije SDP-HNS-HSU-HSLS-Zelena Lista, Pavo Milekića iz SU-a i Christian Uskoković iz HSP-a. Polaganju prisege i konstituirajućoj sjednici, zbog obveza, nisu mogli biti nazočni vijećnici HDZ-a: Marko Pavić i Dinko Huis, koji bi prisegu trebali položiti na prvoj sljedećoj radnoj sjednici Gradskog vijeća.
Sa deset glasova “za” i pet “suzdržanih”, za novog predsjednika Gradskog vijeća Belišća izabran je Andrej Bičak (HDSSB), a za njegova je zamjenika iz redova predstavničke većine izabran Pavo Milekić (SU). Gradski vijećnici iz redova predstavničke manjine, na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, nisu imali prijedlog za izbor drugog potpredsjednika, te je odlučeno da će se drugi potpredsjednik Gradskog vijeća izabrati na jednoj od sljedećih sjednica, kada vijećnici predstavničke manjine usuglase svoj prijedlog.
Na samom kraju konstituirajuće sjednice, aktualni gradonačelnik Zvonko Borić čestitao je svim vijećnicima na izboru te se zahvalio svima na suradnji i poželio puno uspjeha u slijedećem razdoblju novom vodstvu grada, a izrazio je želju da se nastave započeti projekti ali i pokrenu novi u interesu građana grada Belišća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content