Novosti|

U srijedu, 7. studenoga 2012. održan je sastanak na temu provedbe aktivnosti na očuvanju kulturne baštine Bocanjevaca. Gradonačelnik Zvonko Borić tom se prigodom sastao s predsjednikom KUD-a Šokadija iz Bocanjevaca Davorom Vuksanićem i članicom Lenkom Vidošić te voditeljem projekta restauratorom Igorom Durakovićem i etnologinjom Anom Wild koji su došli predstaviti gradonačelniku aktivnosti koje provode u Bocanjevcima. Nazočni su bili i zamjenica gradonačelnika Marija Ilić, pročelnica za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić te Pavo Nikolić, snimatelj koji je angažiran na projektu.
Radi se o prikupljanju građe o izvornim običajima sela koje provodi Igor Duraković iz Restauratorskog zavoda počevši od starih plesova, pjesme, narodne nošnje, obuće, frizura do prikupljanja i skeniranja starih obiteljskih fotografija na čemu je angažirana etnologinja Muzeja Slavonije, inače Belišćanka Ana Wild.
Budući da se radi o veoma vrijednom, a li i mukotrpnom poslu prikupljanja i bilježenja informacija o kulturnoj baštini Bocanjevaca, gradonačelnik je ponudio pomoć Predsjedniku KUD-a Davoru Vuksaniću i teti Lenki kako bi se što kvalitetnije prikupili podaci. To bi bila dobra osnova za daljnje aktivnosti kao što su tkanje i izrada nošnji, frizura izrada obuće, prikaz starih običaja i slično, a što bi se moglo prijaviti kao projekt očuvanja kulturnog identiteta i baštine našeg kraja na fondove Europske unije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content