Novosti|

Crkveno pjevačko društvo „Mir“ vratilo se s gostovanja u Njemačkoj te sa sobom donijelo puno lijepih uspomena i njemačkih suvenira.
-Domaćini iz Voerdea veselo su nas dočekali pa je umor nakon 20 sati vožnje pao u drugi plan, piše nam Tea Kozina, jedna od članica zbora
– Bili smo smješteni po obiteljima te je svaka od njih dala sve od sebe da se osjećamo kao kod kuće. Domaćini nisu ništa htjeli prepustiti slučaju stoga su organizirali puno zabavnih aktivnosti u kojima su zajedničko vrijeme provodili Mirovci, pjevači njihovog Gospel zbora te ostali župljani uključeni u organizaciju našeg dolaska.
Prva večer protekla je u opuštenom druženju na obali rijeke Rajne, uz vatru, gitare i pjesmu dok je pogled pucao na osvijetljene brodove i prekrasnu rijeku. Nije nam nedostajalo ni poučnog dijela putovanja, jer smo sljedeći dan posjetili rudnik – muzej u Bochumu te saznali zanimljive informacije o vađenju ugljena u Ruhrskom području. Zatim je na red došla okosnica našeg puta, a to je bio koncert CPD-a „Mir“ i St. Paulus-Gospel-Singersa. Mir se predstavio s obiljem obrada domaćih i stranih popularnih pjesama za ženski, muški i mješoviti zbor. Koncert je zaključen zajedničkim nastupom hrvatskih i njemačkih pjevača što je temeljito dirnulo publiku. Događaj nije prošao ni bez predaje poklona domaćinima i obraćanja publici za što su bili zaduženi dogradonačelnica grada Belišća, Ljerka Vučković, te fra Branko Janjić, belišćanski župnik, koji su svojim tečnim njemačkim oduševili i nasmijali sve prisutne. Mirovci su iznimno zahvalni dogradonačelnici i župniku što su izdvojili svoje vrijeme za ovo putovanje te se nadaju da to nije zadnji put da će se svi zajedno družiti i veseliti. Veliki događaj bila je i nedjeljna sveta misa na kojoj su ponovno zapjevala oba zbora, a propovijed oba župnika izazvala je suze na licima prisutnih.
Naravno, nije izostalo ni dobre zabave. I mlađi i stariji plesali su uz najveće strane hitove koje je puštao njemački DJ, ali isto tako i uz pjesme koje je na harmonici svirao naš dirigent Želimir Sušić. Za dvije godine Mir bi trebao ugostiti Nijemce te se nadamo da će i njihov osvrt na putovanje biti sličan našemu, odnosno da će se kućama vratiti nasmijani i obogaćeni lijepim iskustvima i novim poznanstvima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content