Novosti|

U petak 28. rujna 2012. godine, u organizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Belišća, u predvorju zgrade gradske uprave otvorena je izložba maketa drvenih čamaca autora Vlade Mesića. Posjetiteljima je izloženo deset maketa kanua i kajaka koji su veslani u razdobljima od 1958. do 1990. godine.
U prigodnom programu nastupile su članice književne udruge „Vers“ Blanka Karšić i Jozefina Križan sa svojim pjesmama vezanim uz Belišće, rijeku Dravu i legendarnog kanuista Matiju Ljubeka, a u glazbenom dijelu nastupio je Zvonimir Iveković.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonko Borić koji se ukratko osvrnuo na bogato životno iskustvo autora izložbe Vlade Mesića kao nastavnika, te veslača i trenera u kajak klubu „Belišće“. Njegovi sljedbenici bili su Krznarić, Kalivoda, Jakopićek, Fričan, Đerek i mnogi drugi.
Ovom prigodom gradonačelnik je brojnim posjetiteljima predstavio i novi suvenir grada – maketu kanua kakvog je veslao Matija Ljubek, kojeg će izrađivati autor izložbe.
Nakon otvorenja izložbe posjetitelji su se zadržali u razgovoru s autorom, te su na taj način mogli saznati više detalja o načinu same izrade izloženih maketa.
Izloženi radovi mogu se pogledati svakodnevno u staklenoj vitrini koja se nalazi u predvorju zgrade gradske uprave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content