Novosti|

U ponedjeljak, 8. travnja 2013. godine, u Gradskoj upravi grada Belišća otvorena je izložba stripova učenika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Izloženo je 50-tak stripova s različitom tematikom. Da djeca uživaju u stripu i da je strip kao medij zapravo daleko od izumiranja dokazala je i ova izložba, profesor likovne kulture i strip crtač Dražen Brkić, Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Belišća Antonija Andrašek Barić i gradonačelnik Zvonko Borić koji je otvorio izložbu.
Mladi umjetnici su napravili jednu tablu stripa na temu „Knjiga i ja u stripu“. Akciju je pokrenula udruga StripOS iz Osijeka.

Bilo je zaista posebno vidjeti inicijativu da se organizira izložba djece koja su crtala za 3. Dane stripa u Osijeku, te uspjeli izložiti svoje radove na temu „Knjiga i ja u stripu“ u ovom prostoru. Ova izložba je dokazala da se poticanjem djece na izražavanje i stvaranje putem ovog medija može doći do krajnje magičnih rezultata.
30 najboljih radova s izložbe bit će predstavljeni na 3. Danima stripa u Osijeku od 10.-12. svibnja 2013. godine. U programu su planirane strip radionice, promocija strip-albuma i bit će izloženo 2.000 dječjih radova. Svaki učenik za nagradu dobiva strip-album, a 24 najbolja rada bit će nagrađena na nivou Županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content