Novosti|

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju – SAPARD/IPARD Agencija – objavila drugi javni natječaj za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 301 „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“.

Javni natječaj je objavljen u Narodnim novinama broj 54/11, a dostupan je i na internetskoj stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (www.mps.hr) i na internetskoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr), gdje se nalazi i Vodič za korisnike za ovu mjeru.

Za što mogu iskoristiti IPARD sredstva?

I ulaganje u sektor sustav kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda

– max. javna pomoć – 958.000 € (7.000.000,00 HRK)

II ulaganje u sektor lokalne nerazvrstane ceste

– max. javna pomoć – 405.000 € (3.000.000,00 HRK)

III ulaganja u sektor toplane

– max. javna pomoć – 958.000 € (7.000.000,00 HRK)

IV Ulaganje u sektor protupožarne prosjeke s elementima šumskih cesta

– max. javna pomoć – 405.000 € (3.000.000,00 HRK)

Više o Mjeri 301 možete saznati na http://www.mps.hr/

Za tehničku pomoć ili partnerstvo obratite se u Poduzetnički centar Belišće na telefone: 031 400 628/606 ili elektronskim putem na: poduzetnički.centar.belisce@os.t-com.hr

OSNOVNI CILJEVI MJERE 301:

* Razvoj i poboljšanje osnovne infrastrukture kako bi se potaknula gospodarska i socijalna aktivnost za uravnotežen rast
* Poboljšanje ruralnih životnih i radnih uvjeta
* Poboljšanje situacije ruralne depopulacije

Maksimalni iznos javne pomoći:

100% od ukupnih prihvatljivih troškova za ulaganja koja ne stvaraju značajan neto prihod
50% od ukupnih prihvatljivih troškova po ulaganju za ulaganja koja stvaraju značajan neto prihod

Značajnim neto prihodom smatra se udio dobiti poslije oporezivanja koji je veći od 25 % od ukupnih prihoda projekta u bilo kojoj godini trajanja projekta.

Obrasci za prijavu na natječaj te informativni upitnici koji se popunjavaju i šalju zajedno s prijavom i pratećom dokumentacijom su dostupni na internetskoj stranici Agencije za plaćanja i Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja, a rok za podnošenje prijava počinje teći od 16. svibnja 2011. i traje zaključno do 13. lipnja 2011., sukladno tekstu Natječaja.

2 Replies to “IPARD NATJEČAJ ZA “POBOLJŠANJE I RAZVOJ RURALNE INFRASTRUKTURE””

  1. ABILIFY prices napisao:

    I am commenting to let you know of the great encounter my friend’s daughter found reading your web page. She figured out numerous issues, not to mention what it’s like to have a wonderful giving mood to have men and women really easily have an understanding of selected hard to do subject areas. You really exceeded our own expectations. Many thanks for imparting the interesting, safe, explanatory and even easy thoughts on the topic to Janet.

  2. purchase CELEXA napisao:

    My spouse and i felt now fulfilled that Ervin could deal with his investigation out of the ideas he got out of the web page. It’s not at all simplistic to just choose to be giving freely information and facts that many other folks have been selling. And we also figure out we have the website owner to be grateful to for that. The entire explanations you have made, the simple site menu, the friendships you can give support to engender – it’s got everything fabulous, and it’s really facilitating our son and the family feel that the issue is enjoyable, and that is incredibly indispensable. Thank you for all the pieces!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content