Novosti|

Prekrasan koncert održan je u četvrtak, 8.svibnja u vijećnici u Belišću, a izveli su ga učenici glazbene škole pri OŠ M.P. Katančića Valpovo te tako uljepšali proslavu 130. rođendana grada Belišća.

Nakon uvodnog pozdrava voditeljice glazbene škole Tihane Ivanković, koncert su otvorili polaznici glazbene igraonice Belišće i Valpovo koji su na svojim instrumentima izvodili prepoznatljive dječje pjesmice.

Glavni dio koncerta bio je sastavljen od ponajboljih učenika škole sa svih odjela kako bi koncert bio što zanimljiviji i bogatiji. Većina ove djece u ovoj su školskoj godini osvojila državne i međunarodne nagrade.

Nastupili su A.Topalović, E.Miličević, D.Pavlinić i T.Fumić (klavir), M.Sušić, T.Martinović, P.Maltar i B.Valentić (gitara), L.Šimić ( flauta), I.Orešković (bisernica ), L.Šimić ( klarinet ), M.Šišić i I.Matijanić ( violina ), A.Mačak ( saksofon ).

Koncert su prekrasno zaokružili učenici zbora glazbene škole otpjevavši kanon San ljetne noći, Odu radosti i svima nama dragu Moju diridiku. Bila im je to generalna proba za predstojeći nastup na belišćanskom festivalu Vedrofon.

Zamjenica gradonačelnika, gospođa Ljerka Vučković zahvalila se svima koji su zaslužni za ovakav prekrasan i bogat program i otvorila nam vrata za sve buduće glazbene susrete!

Proljetni koncerti 20. i 21. svibnja biti će nova prilika za glazboljupce!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content