Novosti|

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, Stožer za zaštitu i spašavanje grada Belišća već drugu godinu za redom organizirao je u ponedjeljak, 3. ožujka na prostoru ispred Gradske uprave grada Belišća obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite u suradnji sa Područnim uredom Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Osijeka.

U program obilježavanja uključile su se sve redovne snage sustava zaštite i spašavanja na području grada Belišća, tako da su svoj rad i opremu prezentirali predstavnici središnje gradske vatrogasne postrojbe DVD Belišće, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, ali i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Pored mnogih građana, ovaj događaj posebno je privukao veliku pozornost najmlađih sugrađana, tako da su djeca iz Dječjeg vrtića Maslačak sa svojim voditeljima i učenici Osnovne škole I.Kukuljevića Belišće sa svojim učiteljima imali prilike educirati se o načinu zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju pojave katastrofe ili veće nesreće kao i načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja na području grada Belišća.

Istoga dana održana je s početkom u 13 sati i svečana sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje grada Belišća na kojoj je načelnica Ljerka Vučković upoznala sve nazočne kako je u petak, 28. veljače na svečanoj sjednici u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku primila Zahvalnicu od ravnatelja Državne uprave za zaštiti i spašavanje Jadrana Perinića za izniman doprinos u promicanju sustava zaštite i spašavanja.

Svi članovi Stožera zajednički su se složili kako je na području grada Belišća u prethodnom razdoblju proveden značajan broj aktivnosti na području poboljšanja kvalitete sustava zaštite i spašavanja i da je upravo ova državna nagrada samo potvrda predanog rada svih redovnih službi u sustavu. Osim toga, naglašeno je kako se financijska sredstva za razvoj sustava zaštite i spašavanja u Proračunu grada Belišća iz godine u godinu sve više povećavaju, a što je jedan od temeljnih preduvjeta kvalitetnijeg rada cijelog sustava.

Na sjednici Stožera razmatrana je i Analiza stanja sustava zaštite i spašavanja na području grada Belišća u 2013. godini prilikom čega je istaknuto kako su i prošle godine svoj veliki doprinos u zaštiti i spašavanja dale vatrogasne postrojbe, ali ovaj puta i članovi postrojbe civilne zaštite opće namjene prilikom njihovog aktiviranja uslijed izvanrednih mjera obrane od poplava. Na kraju sjednice dogovorena je i organizacija javne pokazne vježbe, a koja se planira održati tijekom mjeseca svibnja ove godine, u koju će se uključiti sve snage sustava zaštite i spašavanja grada Belišća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content