Novosti|

U sklopu završnog stručnog putovanja u posjet Belišću i okolici došla je skupina studenata londonskog koleđa za odgojitelje. Kao i prije dvije godine, i ovaj put su u našu sredinu došli zahvaljujući Belišćanki Moniki Mihaljević koja već dugi niz godina živi i radi u Londonu, a ovu skupnu studenata dovela je kao njihova profesorica i mentorica. Uz obilazak odgopjno – obrazovnih ustanova na području Valpovštine, Londončani su se upoznali i s belišćanskim gradonačelnikom Zvonkom Borićem, koji ih je danas (četvrtak) primio u maloj vijećnici, te ijm poželio dobrodošlicu. U razgovoru ih je upoznao s povijesti Belišća, te naglasio koliko gradske vlasti vode računa o najmlađim sugrađanima.

Ovo je nova generacija budućih odgojitelja. Pri kraju su s dvogodišnjim tečajem, te je ovo putovanje organizirano u sklopu predmeta koji se odnosi na međunarodne pristupe i principe rada u edukaciji i obrazovanju djece. Ujedno, ovo je i nagradno putovanje za one najuspješnije, doznali smo od Monike.
Londončani su u Hrvatsku došli i utorak, a prvo su u Osijeku posjetili rođendaonicu Moltonko, gdje su, osim upoznavanja s načinom rada i animacije djece, proslavili rođendan jednog od studenata. U srijedu su posjetili Dječji vrtić Maza Valpovo, gdje su također oduševljeno promatrali način rada s djecom. Zatim su se uputili i u bizovački vrtić, SOS Dječeje selo Ladimirevci, gdje su se upoznali s potpuno drugačijim načinom skrbi za djecu nego što je to u vrtićima, u što su se uvjerili i kroz praktični primjer – boravkom i upoznavanjem sa životom u jednoj SOS kući.Danas (četvrtak) su posjetili valpovački vrtić Moj Bambi, belićanski vrtić Maslačak te Osnovnu školu Ivana Kukuljevića. Već sutra napuštaju Valpovštinu, no u London će zasigurno donijeti lijepe uspomene i mnoga pozitivna iskustva i ideje o odgoju i obrazovanju za koje sami priznaju da je bolje nego kod njih, gdje je veća sloboda u osmišljavanju načina i programa rada s djecom dana odgojiteljima. M.Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content