Novosti|

Grad Belišće u utorak, 29. lipnja, u poslijepodnevnim satima, posjetio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković, koje je u gradskoj upravi primio gradonačelnik Belišća Zvonko Borić sa suradnicima. Tijekom posjeta održan je i radni sastanak na temu izgradnje novog dječjeg vrtića u Belišću kao i o drugim temama iz djelokruga resornog ministarstva, a koje su od interesa za građane grada Belišća. Ministar Jovanović ovom je prilikom pozdravio odluku Belišćana da krenu u izgradnju novog dječjeg vrtića, te najavio da će kao ministar maksimalno podržati sve projekte, pa tako i ovaj, koji imaju zadatak povećati kvalitetu skrbi za djecu predškolskog uzrasta, preko osnovne škole, kao i za sve mlade koji su uključeni u sportske klubove u ovom gradu.

„Kad je riječ o vrtiću, predložio sam gradonačelniku neke od mogućih modela koje mi kao ministarstvo ovog trenutka možemo podržati. To je prije svega model javno-privatnog partnerstva, model kojim ćemo pokušati obnoviti i izgraditi gotovo 400 objekata predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske vertikale u RH. Naravno, postoje i drugi modeli gdje ćemo mi kao Vlada RH vidjeti da li postoje neka moguća potencijalna sredstva u Ministarstvima, da podupremo gradnju ovog dječjeg vrtića, jer mislimo da je to od interesa za Grad, a na taj način je i vrlo bitno za Ministarstvo koje ja vodim», izjavio je nakon sastanka ministar Jovanović.

Gradonačelnik Borić je pak ponovio da je izgradnja novog vrtića trenutačno prioritet u ovom gradu i da će se osim modela javno-privatnog partnerstva, pokušati pronaći i iskoristiti sredstva iz raspoloživih Fondova. On je kazao i kako je novi objekt vrtića izgrađen po novim standardima i energetski učinkovit, od općeg interesa i da se na tom mora ustrajati. L.ANIČIĆ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content