Novosti|

Rezultat koji su ostvarili mlađi kadeti Iva Keršulj, Luka Bošnjak i Luka Šošić, te kadeti Lovro Krznarić i Ivan Bošnjak, pokazuju da tradicionalna škola kajaka u Kajak klubu Belišće nastavlja s dobrim radom i da i dalje predstavlja izvor novih uspješnih kajakaša i kanuista.
Ovo je bio više nego dobar razlog da kajakašima i kanuistima čestitaju i čelni ljudi grada Belišća, te je u ponedjeljak prijepodne, 17. rujna za najuspješnije natjecatelje, njihovog trenera Matiju Vincetića i tajnika Matu Jerkića upriličen prijem kod gradonačelnika Zvonka Borića, a uz njega, u maloj je vijećnici sportaše pozdravila i dogradonačelnica Marija Ilić.
Uz čestitke na ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Borić je istaknuo kako Grad Belišće oduvijek podržava sport, za koji se iz gradskog proračuna godišnje izdvaja više od milijun kuna, a uspjesi ovih mladih sportaša najbolji su dokaz da je to investiranje u budućnost Belišća. Gradonačelnik, i sam nekada kajakaš, pohvalio je trud i napor mladih sportaša, naglasivši ipak, kako ne smiju zanemariti svoje školovanje.
Naime, na nedavno održanom državnom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje je održano na zagrebačkom Jarunu, članovi Kajak kluba Belišće nastupili su u svim kategorijama – od mlađih kadeta (najmlađe kategorije u ovom sportu), pa kadeta, do mlađih juniora, juniora i seniora.
Kao i s većine natjecanja, i ovaj put su se vratili s nekoliko odličja – četiri zlata, četiri srebra i jednom broncom.
Tradicija koju Kajak klub ima već više desetljeća, čiju su vrijednost među prvima potvrdili uspjesi Matije Ljubeka, ima zavidnu budućnost u vama, mladim nadama, poručio je gradonačelnik.
Podsjetimo, državne prvakinje i osvajačice zlatnih medalja su Maja Sudar u kajaku jednosjedu na 200 metara (seniorska konkurencija) te u kajaku dvosjedu na 200 metara zajedno s Mateom Jelkić. Maja je brončana i u jednosjedu na 500 metara. U juniorskoj konkurenciji u kanuu jednokleku na 200 metara, državni prvak i osvajač zlatne medalje je Petar Ivić, a isti rezultat, naslov prvaka i zlatnu medalju osvojio je i u kanuu dvokleku na 200 metara zajedno s Jurajem Markotom na 500 i 1.000 metara.
Budući je na državnom prvenstvu nastupila gotovo potpuno obnovljena ekipa, s najvećim brojem članova koji su prvi put nastupili na velikom službenom natjecanju, ostvareni rezultati su odlični. Ovim rezultatima, i u otežanim uvjetima, nastavljena je tradicija pojedinačnih i vrhunskih uspjeha članova Kajak kluba Belišće. Posebno je važno spomenuti da su najmlađi na svom prvom službenom nastupu ostvarili vrlo zapažene rezultate plasmanom u finale nakon kvalifikacijskih utrka. Rezultat koji su ostvarili mlađi kadeti Iva Keršulj, Luka Bošnjak i Luka Šošić, te kadeti Lovro Krznarić i Ivan Bošnjak, pokazuju da tradicionalna škola kajaka u Kajak klubu Belišće nastavlja s dobrim radom i da i dalje predstavlja izvor novih uspješnih kajakaša i kanuista.
M.Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content