Novosti|

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić u petak 25. srpnja u Maloj gradskoj vijećnici primio je članice Odbojkaškog kluba Belišće 2001. godišta i mlađe koje su osvojile srebrnu medalju na svjetskom natjecanju u Austriji. Svjetski sportski festival mladih održan je od 3. do 6. srpnja 2014. godine u Beču. Na World sports festivalu Vienna 2014. (u Austriji ga zovu male olimpijske igre) sudjelovalo je preko 2500 sportašica i sportaša iz 34 zemlje svijeta, u 12 sportskih disciplina, među kojima najviše u odbojci.

Do finala su upisale pobjede protiv ekipa As Beograd, Lasalliana iz Italije, Bad Valdseea iz Njemačke a u polufinalu protiv OK Veruda iz Pule, te su u konkurenciji od 22 ekipe osvojile srebrne medalje.

Nakon odličnih rezultata na prvenstvima regije i Hrvatske, ovo je još jedan veliki uspjeh i na međunarodnoj sceni, te potvrda kvalitetnog i stručnog rada u OK Belišće u kojem je prioritet upravo rad s mladima. Dostojno su prezentirale naš grad i našu Hrvatsku, stekli nova iskustva i mnoga prijateljstva. Ovo je veliki motiv da se i dalje marljivo trenira, ali i poziv svim mladim djevojčicama da im se pridruže.

Ovo je sjajan završetak sezone za Odbojkaški klub, u kojoj su postignuti zapaženi uspjesi upravo s mladim dobnim uzrastima i garancija za budućnost.

Za mlade Belišćanke u Beču su, uz kapetanicu Lanu Nikolić, nastupile: Lana Seder, Majda Cvenić, Hana Funtak, Dora Berečić, Ena Bečka, Ines Radović, Nora Perošević, Tea Milić, Anja Kraljik te treneri Marija Majdenić i Josip Kalem.

Gradonačelnik je čestitao mladim odbojkašicama i njihovim trenerima Mariji Majdenić i Josipu Kalemu na iznimnom uspjehu i zahvalio na promociji grada Belišća i Hrvatske, te im uručio prigodne poklone. Nakon što je saslušao njihove aktualne potrebe, gradonačelnik im je obećao pomoći pri nabavci novih dresova i istaknuo da su ovim svjetskim uspjehom to i zaslužile. Čestitao je i Odbojkaškom klubu Belišće 45. obljetnicu postojanja. Na kraju su uslijedile izjave za medije i zajedničko fotografiranje.

Odgovori

Close Search Window
Skip to content