Novosti|

Gradonačelnik Belišća Zvonko Borić i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dinko Huis potpisali sa Belišće d.d. ugovor o zamjeni nekretnina kojima je grad Belišće postao vlasnik Doma kulture, Sportskog parka Belišće, te zgrade muzeja.

Gradonačelnik je istaknuo kako je 1. rujna ove godine potpisan ugovor s tvrtkom Belišće d.d. vezano uz zamjenu nekretnina, čime je završen dugogodišnji proces rješavanja međusobnih odnosa između grada Belišća i Belišća d.d. Ugovorom od prije mjesec dana grad Belišće riješilo je pitanje bazena koji je sada u vlasništvu grada, a ovim ugovorom grad Belišće postao je i vlasnikom Doma kulture, zgrada i nogometnog igrališta, te zgrade muzeja s pripadajućom arhivskom građom. Za uzvrat, grad Belišće je Belišću d.d. ustupio vlasništvo nad polovicom palače Palej.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dinko Huis istaknuo je da je ovaj ugovor o zamjeni nekretnina potpisan u skladu s jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća, te da je grad Belišće konačnom realizacijom zamjene nekretnina, zajedno s bazenom, stekao ukupno oko 71.000 m2 ukupne površine. Radi se o relativno velikoj i atraktivnoj površini koja se nalazi gotovo u samom središtu grada i zbog toga će biti potrebno u narednom razdoblju poraditi na planu gospodarenja ovim ali i drugim nekretninama u vlasništvu grada. Na kraju predsjednik Gradskog vijeća je napomenuo kako je ovo bio iznimno zahtjevan i složen posao u kojem su pomogli i Ministarstva i nadležne državne institucije, stoga se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos kako bi se ovaj projekt, vrijedan približno 12 milijuna kuna, priveo kraju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close Search Window
Skip to content