Novosti|

UntitledU utorak 10. lipnja 2014. u Ministarstvu socijalne politike i mladih potpisan je ugovor o financiranju projekta pod nazivom “Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća” koji će se u Belišću u Domu umirovljenika provoditi od ponedjeljka 16. lipnja do 31. prosinca 2014. godine.

Korisnici projekta su osobe starije životne dobi i umirovljenici.

Projekt “Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća” predstavlja model izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi, u kojem se nastoji povezati sve sudionike u lokalnoj zajednici koji uz suradnju i potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i jedinice lokalne samouprave, mogu pridonijeti cjelovitoj skrbi o starijim osobama.

Cilj ovog projekta je razvoj različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Specifični cilj projekta je unapređenje kvalitete života starijih osoba u gradu Belišću kroz organizaciju dnevnog boravka koji će organiziranim aktivnostima pridonijeti sprječavanju socijalne izoliranosti i poticati njihovo integriranje i aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

Vrijednost ovog projekta je što uključuje rad jednih za druge, što znači da će u provedbi projekta najvećim dijelom biti angažirani volonteri partnerskih organizacija: Udruge umirovljenika i starijih osoba, Grada Belišće i Matice umirovljenika grada Belišća, uz stručne vanjske suradnike koji će biti angažirani za pojedine specifične aktivnosti. Na taj se način promovira volontiranje unutar samih udruga, ali i prema lokalnoj zajednici. Istovremeno starijim osobama pruža mogućnost da svojim angažmanom prevladaju socijalnu isključenost i uspješno se integriraju u život lokalne zajednice podižući kvalitetu vlastitog života.

Zadane grupe aktivnosti i usluga (sportsko-rekreativne, kreativne, edukacijske, kulturne, zabavne, kombinacija navedenih aktivnosti i drugo) razrađene su sukladno iskustvima iz dosadašnjeg rada sa osobama starije životne dobi, a ponuda aktivnosti biti će prilagođena mogućnostima i zahtjevima korisnika. Izvoditelji pojedinačnih aktivnosti bit će volonteri/članovi partnerskih organizacija i vanjski suradnici, sukladno vještinama i znanjima.

Aktivnosti projekta oglašavati će se u lokalnim medijima te internetskim stranicama partnera u projektu kako bi informacije bile dostupne što većem broju korisnika.

Pozivamo umirovljenice i umirovljenike i starije osobe grada Belišća i prigradskih naselja da se jave u Dom umirovljenika Belišće – Vijenac J.J.Strossmayera 67 radi dogovora i prijave za pojedinu grupu aktivnosti.

Prijave se mogu izvršiti svakoga radnog dana od 09 do 15 sati u prostorijama Doma umirovljenika, kod voditeljica projekta: gđe. Marijie Kovačević i Aldijane Bodo

 
Udruga umirovljenika i starijih osoba

Odgovori

Close Search Window
Skip to content