Novosti|

19. Internacionalna radionica animiranog filma
Čakovec, 17. do 24. lipnja 2012.

19. Internacionalna filmska radionica će se održati od 17. do 24. lipnja 2012. u prostorijama Škole animiranog filma i Centra za kulturu Čakovec.

Ove će godine s djecom raditi Eszter Szoboszlay, mlada autorica animiranih filmova iz Kecskemeta (Mađarska) i Lena Chernova iz Rusije. One će djecu iz Hrvatske i Češke upoznati s osnovama animacije i tehnikama u kojima i same rade, te ostvariti dva kratka animirana filma, koji će se, kako je to već uobičajeno, prikazati na svečanoj projekciji zadnjeg dana radionice (subota, 23. lipnja u 19 sati u dvorani Centra za kulturu)

U izložbenom prostoru Centra za kulturu bit će postavljena izložba fotografija iz filmova Eszter Szoboszlay i crteža iz filmova studija u Kecskemetu.

Svi gosti, djeca i odrasli provest će jedan dan na izletu na rijeci Muri i kupanju u toplicama Sv. Martin.

Iz Osijeka sudjeluje sedmoro djece, a Zajednica tehničke kulture Valpovo šalje na radionicu animiranog filma troje djece:
Andriju Habusa (rođen 2000. godine), učenik OŠ Veliškovci,
Vatroslava Krpana, (rođen 2001. godine), učenik OŠ Belišće,
Alen Arambašić, (rođen 2002. godine), učenik OŠ Valpovo.
Vođa Puta je Antun Pejak iz Valpova, voditelj radionice informatike i robotike u CTK Valpovo. Troškove smještaja snosi HFS i ZTK.

Ovo su pripremne radnje za pokretanje radionice animiranog filma u Domu tehnike Valpovo, koju će organizirati Video klub “Mursa” iz Osijeka početkom slijedeće školske godine za sve zainteresirane mlade sa našeg područja.
Na radionici će između ostaloga biti prikazani i prvi animirani filmovi naših predstavnika na internacionalnoj radionici animiranog filma u Čakovcu.

Više pogledajte na http://www.safcakovec.com/Radionica.htm

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content