Novosti|

Susreti djece Hrvatskih branitelja održani su u Savudriji (Umag) od 28.08. – 31.08. 2013. Na susretu su sudjelovale sve županije iz Republike Hrvatske. Ukupno je bilo 540 natjecatelja tj. djece od 1 – 8 razreda osnovne škole. Naša županija Osječko-baranjska bila je zastupljena sa 21 djetetom i to iz Belišća, Valpova, Marijanaca, Donjeg Miholjca, Bilja i Osijeka. Djecu je vodilo 4 voditelja koji su sve vrijeme pazili na djecu i vodili brigu o njima.
Po protokolu susrete djece hrvatskih branitelja pozdravila je i otvorila zamjenica Ministra hrvatskih branitelja čije je ministarstvo glavni pokrovitelj ovih susreta, a Udruga hrvatskih dragovoljaca je nositelj svih programa ovih susreta. Nakon otvaranja igara djeca su se natjecala u sportskim disciplinama, kulturnim radionicama i društvenim igrama. Od sportskih disciplina zastupljeni su mali nogomet, graničar i odbojka. Kulturne radionice sadržavale su likovnu radionicu, modeliranje, i glazbenu radionicu. Od društvenih igara na programu su bili PlayStation 2, elektronski pikado i stolni nogomet. Za sve sudionike Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata organizirala je prijevoz, smještaj i prehranu. U slobodno vrijeme, a bilo ga je dosta, djeca su se odmarala na plaži i kupala u moru. U večernjim satima za djecu su se pripremale zabavne večeri, karaoke i disko.
Na završnoj večeri koja je održana u Savudriji službeno su proglašeni rezultati po disciplinama i radionicama i svi sudionici koji su ostvarili najbolje rezultate bili su nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima. Naša županija Osječko-baranjska osvojila je 1 zlatnu medalju, 1 srebrnu medalju i 2 brončane medalje. Nakon službenog zatvaranja igara, za sve sudionike pripremljena je tradicionalna velika fešta kojoj se djeca najviše vesele i koja potraje duboko u noć.

Odgovori

Close Search Window
Skip to content