Novosti|

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće nastavila je ovogodišnje Dane tehnike već tradicionalnim gostovanjem u Dječjem vrtiću “Maslačak” Belišće u četvrtak 22. svibnja 2014. Prije desetak dana gostovala je grupa astronoma AD “Anonymus” sa svojim teleskopima i omogućila građanima promatranje zvjezdanog neba. Ubrzo nakon toga postavljena je izložba fotografija i dio tehničkih tvorevina polaznika radionica Centra tehničke kulture, kako bi djeca mogla vidjeti što se u pojedinoj radionici radi.

Starijoj skupini je goste iz “Tehnike” predstavio ravnatelj vrtića gospodin Zdenko Glasovac, a tajnik ZTKVB je djeci pojasnio tko su to tehničari i čime se oni bave. Nakon demonstracije rada na stroju Unimat zamolio je djecu za “pomoć” u izradi modela aviona od papira. Voditelj radionice raketara i aviomodelara, gospodin Zvonimir Hajnc je pokazao model rakete i od čega se ona sastoji. Najnoviji mladi tehničari nisu mogli dočekati izradu aviona: bojanje drvenim bojicama, izrezivanje i sastavljanje, a u čemu su imali pomoć teta iz vrtića i tete Ivane iz Doma tehnike. Bezbroj zagonetki za sve polaznike vrtića “Maslačak” bilo je vani kada su očekivali ispaljivanje raketa: Hoće li poletjeti? Kako motor radi? Hoće li odletjeti do svemira… Zvonimir je imao pune ruke posla i odgovora. Dvije rakete su poletjele, a za njima su potrčali i budući članovi nekih od radionica Centra tehničke kulture.

Za njih je to bio samo uvod u Dane tehnike koji će biti održani 14. lipnja 2014. u Belišću, a oni znaju da će tamo biti natjecanje raketara i da će poletjeti više od pedeset raketa. Roditelji, hoćete li ih dovesti tamo?

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content