Novosti|

U subotu 7. lipnja prijepodne belišćanski je trg nalikovao na šarenu livadu prepunu cvijeća. Djeca su s ponosom nosila kartonske krune i šešire ukrašene cvijećem, vozila bicikliće na kojima su se crvenili muškatli i ruže, na glas ponavljala vesele pjesmice. Nešto poslije 9 sati u blizini tržnice počeli su se okupljati prvi cvjetovi, mališani Dječjeg vrtića Maslačak i mlađih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića, djeca vrtića Moj Bambi i članovi zbora Valpovački vrapčići.

Uskoro se formirala i povorka koja je prodefilirala oko belišćanskog trga, a na ljetnoj pozornici dočekala ju je voditeljica programa Maja Korpar.

– Danas je naš korzo prepun cvijeća, a na licima djece blista sreća. Cvijet se krije u djetetu svakom; naći će ga onaj koji nije lakom, i koji biti s djecom voli u vrtiću, kući ili školi, bile su riječi kojima se obratila djeci, roditeljima i ostalim posjeteljima tradicionalne belišćanske manifestacije koja se i ove godine održala u organizaciji DND-a Belišće – manifestacije Cvjetni korzo.
Predsjednica Društva Naša djeca Belišće Ivana Belcar sve je pozdravila u ime organizatora ove manifestacije, i tom prilikom istaknula kako Belišće ponosno nosi titulu Grad prijatelj djece, što su okupljeni svojim dolaskom i potvrdili. Svu djecu i roditelje pozdravila je i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković te zamjenica pročelnice za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije Svjetlana Rauš.

Prvo su se predstavili najmlađi, vrtićka skupina JEŽIĆI Dječjeg vrtića Maslačak koji su za sve vas zajedno sa svojim tetama Romanom i Danijelom uvježbali jedan ples – Gle leptira malenog. Slijedile su RIBICE koje su zajedno sa svojim tetama Mirom i Ivanom odlučile na zanimljiv način pokazati kako se jede čokolada. Cvjetni kozo uljepšala je i mješovita skupina KIKIĆI i njihove tete Dragica i Dajana, s pravom ljetnom pjesmom Sve bi seke ljubile mornare. Veliki MEDVJEDIĆI i njihove tete Branka i Sandra uz skladbu Belišćanski marš pokazali su kako jako vole svoj grad, ali i koliko dobro plešu. S pjesmama o vrtiću Maslačak nastupili su članovi glazbene igraonica koju vodi učiteljica Romana, a slijedili su gosti iz vrtića MOJ BAMBI Valpovo s tetama Vedranom i Dušicom. Nastupio je i 3. a razred, a zatim su što znaju pokazali profesor Želimir Sušić zbor Valpovački vrapčići i zbor vrtića Maza Valpovo.. Za kraj su ostali zumba ples 3. d razreda uz učiteljicu Karmen, a Kung fu nastup učenika 2. d razreda na čelu s učiteljicom Anitom, te Happy song u izvedbi učenika 2.c razreda i učiteljice Dajne. U održavanju ove manifestacije pomogli su Osječko-baranjska županija, Grad Belišće, anonimni sponzori, ali i pjevači, ritmičarke, zborovođe, Zvonimir Iveković koji se brinuo o ozvučenju, ali i svi oni koji su svoj doprinos dali stvarajući sve maštovite kostime: tete, učiteljice, roditelji i prijatelji. Na kraju još jedne pedagoške godine svima želimo sretne i tople ljetne praznike!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content