Novosti|

Božićnom utrkom završena Slavonsko-baranjska liga, Kligl uvjerljivo najbolji

Iako bez snježnog pokrova, peto izdanje Božićnog Krndija Traila održano je zadnje subote u godini, u veselom blagdanskom ozračju. Ove je godine organizator iz Belišća, SRK Baraber Extreme Team ponešto izmijenio rutu i kružnu utrku pretvorio u jednosmjernu. Naime, trkači su sada startali iz Vinarije Krauthaker u Kutjevu, dok im je cilj bio kao i dosad, planinarska kuća Tivanovo u Gazijama.

Uz vino i „kuhanac“ na staze od 13.5 i 20 kilometara ispraćeno je 100 natjecatelja, a nakon okršaja s krndijskim obroncima, najbrži natjecatelj na kratkoj stazi u cilju se pojavio već nakon 1:11 sat. Njegovo ime je Branimir Ljutak, a tri minute nakon njega dolazi i baraber Krešimir Žagar, dok je Josipu Petriću trebao 1:15 sati da završi utrku. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jasna Plemeniti u vremenu 1:30 sat, a s po minutu razmaka slijede ju Marijana Švajda i Marina Nenadović.

U dugoj kategoriji, među lolama ili bajama najbrži je i ovaj put bio „zvijer s Papuka“ Damir Kligl, član Barabera. On je ovaj, njemu domaći teren preletio za 1:43 sat, dok je drugi Matko Stanković u cilj utrčao gotovo osam minuta kasnije, a brončani Alen Kostelac s još jednom minutom razmaka. Iako, pravu broncu ukupno, zaslužuje zlatna među ženama Ines Jozić koja u cilj utrčava 20-ak sekundi ispred Kostelca. Drugu poziciju među snašama zauzima Mirela Kristek s 2:06 sata na stazi, a treću Branka Vidović Kostelac kojoj su za istu trebale četiri minute više.

Uz odlične domaćine Krauthakera i Tivana, Božićni Krndija Trail podržali su i Nexe Grupa, Općina Feričanci, Zajednica športskih udruga grada Belišća, Zajednica športskih udruga Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija.

S ovom utrkom završena je i ovogodišnja Slavonsko-baranjska Trail Liga te su proglašeni najbolji i najuporniji trkači. Kroz cijelu sezonu trčalo se diljem Slavonije i Baranje, počevši s Neptun Trailom na osječkoj periferiji, preko belišćanske Jugovače i Baranja Traila, slatinskog Popišanca,Podunavlje Traila i daruvarskog Ždrala, do baraberskih Papuk Trek & Traila i Božićnog Krndija Traila. Nakon osam kola, nagrađeni su najuspješniji u kratkoj i dugoj kategoriji.

Duga, žene – 1. Martina Maloča, 2. Maja Urban, 3. Mirela Kristek

Duga, muški – 1. Damir Kligl, 2. Alan Biro, 3. Miša Nicinger

Kratka, žene – 1. Jasna Plemeniti, 2. Monika Bizik, 3. Vesna Janković

Kratka, muški – 1. Antonio Dujmović, 2. Krešimir Valentić, 3.Mijo Benković

 

Piše: Martina Maloča

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content