Novosti|

Dječji vrtić „Maslačak“ Belišće i ove je godine organizirao kraći program predškole prvenstveno namijenjen djeci koja do sada nisu bila uključena u vrtićke programe, a školski su obveznici u 2013. godini. Radi se o programu koji zakonom nije obvezan, traje 250 sati, a cijena mu je 250 kn po djetetu za tri mjeseca njegovog trajanja. Ove godine organizirani su programi u Belišću, Veliškovcima, Bizovcu, Brođancima i Petrijevcima, a traju od 4.2. do 3.5. 2013. godine.
Cilj programa je, pored socijalizacije, praćenje i poticanje dječjih individualnih potreba i mogućnosti. Predškola predstavlja pripremu djece za školu, ali i za život, u kojem škola ima izuzetno važno mjesto i ulogu. Voditeljice programa nastoje, kroz svakodnevni rad, poticati i razvijati tjelesni razvoj, razvoj govorne komunikacije, socijalne vještine, emocionalnu stabilnost, spoznajni razvoj te različite oblike dječjeg stvaralaštva.
U Belišću broj polaznika predškole iznosi 39, dok u područnoj školi u Veliškovcima taj broj iznosi 21. Zbog sve težeg socijalnog stanja roditelja odlukom gradonačelnika Zvonka Borića, troškovi ovog programa u iznosu od 15.000 kn, za ukupno 60 polaznika u Belišću i Veliškovcima, bit će pokriveni sredstvima iz proračuna grada Belišća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content