Novosti|

BELIŠĆE 24. studenoga 2012.
Po peti puta za redom Zajednica tehničke kulture Valpovo i Aero klub Osijek, uz pokroviteljstvo grada Belišća, organizirali su finale kupa Hrvatske u natjecanju s modelima aviona u kategoriji F1N i F1N-150  službenog naziva „Belišće Inndor Open 2012.” Natjecanje je provedeno prema važećem pravilniku FAI-a i MK HZS za F1N i F1N-150, u sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića Belišće.

Natjecatelje iz Karlovca, Zaprešića, Čeminca, Požege, Nove Pazove, Osijeka kao i domaćine iz Valpova i Belišća, pozdravili su dopredsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i predsjednik Zajednice tehničke kulture Valpova Dragan Milec , te gradonačelnik grada domaćina Zvonko Borić, koji je i otvorio natjecanje.

Pozdravljajući nazočne, a osobito natjecatelje, gradonačelnik Borić istaknuo je kako je sretan što je grad Belišće po treći puta domaćin ovog značajnog natjecanja aviomodelara.

Organizatorima je ponudio domaćinstvo i za sljedeću godinu.

Dragan Milec je u svom pozdravnom govoru naglasio važnost aviomodelarstva  u domeni tehničke kulture i njegovu važnost  i ulogu,  kao dvojne discipline tehnike i sporta.

U kategoriji F1N-150 sudjelovao je 31 natjecatelj, a u kategoriji F1N, 23 natjecatelja. Boje domaćina Valpova i Belišća branilo je šest mladih aviomodelara, od kojih su najbolje rezultate ostvarili: braća Nikola i Tomo Mihaljević i Igor Nišević. Nikola Mihaljević na  Belišću Indor Open osvojio je ukupno četiri odličja: 2. mjesto u kategoriji osnovnih škola za F1-N,  2. mjesto u kategoriji juniora F1- N,  2. mjesto u kategoriji osnovnih škola F1- N i 3. mjesto u kategoriji juniora za sveukupan plasman u Hrvatskoj. Njegov brat Tomo, za Belišće Indor Open osvojio je 3 odličja: 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola, 1. mjesto u kategoriji juniora za F1-n, te 3. mjesto u kategoriji osnovnih škola za kup Hrvatske. Igor Nišević, u kategoriji juniora za F1N – 150 za Belišće Indor Open, osvojio je treće mjesto.

Najbolje rezultate i najduži let u kategoriji F1N – 150 imao je Bojan Stürmer, dok je u kategoriji F1-N najduži let ostvario Damir Kosir, obojica iz Modelarskog kluba Zaprešić.

Nakon izuzetno dobre utakmice i puno dobrih rezultata i rekorda, pehare, medalje i zahvalnice najboljima za “Belišće Indor Open 2012” kao i pehare za sveukupni plasman u Hrvatskoj u kategorijama juniora i seniora uručio je dopredsjednik Hrvatske Zajednice tehničke kulture Dragan Milec.

Sljedeće sportsko takmičenje i druženje aviomodelara, zakazano je za studeni 2013. godine.

Tekst: Ksenija Lazar

Foto: Goran Dojkić, Dragan Francuz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content