Novosti|

Uz to što su kroz ligaško natjecanje i kasnije kvalifikacije izborili prvu ligu, što je u sportskom dijelu priče grada Belišća veliki uspjeh kakav se u momčadskim sportovima ne pamti dugi niz godina, kuglači Željezničara započeli su sa svojim priprema pred prvenstvo.
Kuglački klub Željezničar Belišće djeluje punih 55 godina i nikada nije mijenjao ime. U prošloj sezoni bili su najugodnije iznenađenje drugoligaškog natjecanja i tako kao najbolja momčad izborili plasman u elitno društvo. Kuglački klub Željezničar sada je jedini prvoligaški kolektiv u gradu Belišću.
Prije 2 godine samo belišćanski kuglački klub bio je pred raspadanjem, no onda se okupila ekipa entuzijasta, povratnika koja je stvorila pravi pobjednički tim. Od ekipe za ispadanje u 3. ligi plasirali su se u drugoligaško društvo i onda kao top iznenađenje pobjedili sve i skočili u najviši rang. Nitko Belišćanima nije davao izglede no oni su upornim radom ali i vjerom u seve sve iznenadili. U klubu se godinama radi volonterski i amaterski, a trud je naplaćen na najbolji način. U prvoj prvoligaškoj sezoni imat će nove izazove ali vjeruju u sebe i pomoć grada koja im je obećana. Za igračka pojačanja naravno novaca nema, no to ne mora biti presudno u borbi za ostvarenje cilja. Ne bi bilo neočekivano da Željo iznenadi i kojeg starijeg prvoligaša, a u to ćemo se uskoro uvjeriti kad počne nova sezona.
Inače uskoro u Belišću počinje i škola kuglanja pa iz kluba pozivaju sve zainteresirane da se jave u kuglanu Željezničara u sportskoj dvorani u Belišću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content