Novosti|

U srijedu, 6. veljače, članovi Dramskog ansambla mladih Amaterskog kazališta Belišće, pod vodstvom Igora Angirevića, gostovali su na 25. Smotri kazališnog stvaralaštva Vukovarsko – srijemske županije, koja se održavala od 26. siječnja do 24. veljače u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima. Mladi belišćanski glumci izveli su djelo Ante Gardaša “Duh u močvari” koje je kazališnim daskama prilagodila učenica 8. c razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, Tea Zečević, a za režiju je, kao i za dosadašnje predstave u kojima glume mladi Belišćani, zaslužan Igor Angirević.
Ovo gostovanje jedno je u nizu unatrag nekoliko mjeseci, točnije od premijere na prošlogodišnjem belišćanskom Memorijalu Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, a odlična ekipa belišćanskih osmaša glumačka je družina koja je već počela pripremati novo djelo, čiju premijeru možemo, prema najavama njihovog voditelja Igora Angirevića, očekivati krajem školske godine.
No, ovi osmaši nisu jedini članovi Dramskog ansambla mladih, koji unatoč školskim obvezama, marljivo rade na pripremi novih predstava. Sudeći prema sve češćim probama, prva ovogodišnja premijera se bliži – u ožujku se obilježava Svjetski dan kazališta za koji ne sumnjamo da će u Belišću biti obilježen novom premijerom i još jednim uspjehom mladih belišćanskih glumaca amatera.
M.Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content