Novosti|

1
U nedjelju, 20. srpnja 2014. godine Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Belišća organizirao je devet po redu Memorijalni turnir “3. travanj”.

Ove godine sa rekordnim brojem sudionika i prijateljskih udruga, s kojima naša udruga surađuje već dugi niz godina Uz preko stodvadeset sudionika turniru se se uz domaćina odazvalo jedanaest prijateljskih udruga ili organizacija:

UHDDR Bilje, UHDDR Bjelovar, UHDDR Donji Miholjac, UHDDR Đakovo, UHDDR Marijanci, UHDDR Osijek, HVIDR-a Belišće, Udruga branitelja Domovinskog rata INA-NAFTAPLIN KVIN Donji Miholjac, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova – Osijek ispostava Belišće, i Policijska postaja Belišće.

2
Na samom početku, nakon intoniranja hrvatske himne, te minute šutnje za sve poginule hrvatske branitelje sudionicima Memorijala, kao i gostima obratio se predsjednik UHDDR Belišće gospodin Zlatko Rogač. Svima je zaželio ugodan boravak i dobre rezultate, te se zahvalio na dolasku. Također je zahvalio gradonačelniku Dinku Buriću i gradu Belišću na pomoći pri organizaciji Memorijala.

Uz pratnju suradnika turnir je otvorio gradonačelnik grada Belišća gospodin Dinko Burić, zaželio sudionicima dobre rezultate i prije svega ugodne trenutke u našem gradu. Po otvaranju turnira predstavnici ekipa su se uputili na lijevu obalu Drave gdje su položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV, te je minutom šutnje i molitvom odana počast našim herojima, ali i svim poginulima u Domovinskom ratu, kao i preminulim braniteljima nakon rata.

3
Natjecalo se u četiri discipline: viseća kuglana, pikado, streljaštvo (zračna puška) i bela. Kao i svake godine turnir je zamišljen kao okupljanje i druženje članova naše udruge i prijateljskih udruga, te razmjene iskustva i održavanje prijateljstva. Sam natjecateljski dio je u drugom planu i osmišljen je kao zabava i rekreacija. Sve ekipe dobile su zahvalnicu za sudjelovanje na Memorijalu, a uručio ih je zamjenik gradonačelnika gospodin Domagoj Varžić, kao i predsjednik UHDDR Belišće gospodin Zlatko Rogač.

Nakon službenog dijela natjecatelji su nastavili druženje uz skromni ali zanimljiv domjenak, kako već tradicionalno naša udruga zna organizirati. Svi gosti sa ovog Memorijala su otišli zadovoljni, puni hvale i svi skupa bogatiji određenim iskustvima i novim prijateljstvima.

Nadamo se da će sljedeće godine, jubilarni 10. Memorijal biti još bolje popraćen i organiziran, a svi dosadašnji sudionici već se mogu smatrati pozvanima.

4

REZULTATI:

EKIPNO Bod
1. UHDDR Bjelovar 7
2. UHDDR Belišće 6
3. UHDDR Osijek 3

Bela
1. UHDDR Belišće
2. KVIN
3. Umirovljenici MUP-a

Viseća kuglana
1. UHDDR Bjelovar BBŽ (67)
2. UHDDR Bjelovar (58)
3. UHDDR D. Miholjac (57)
Viseća kuglana – pojedinačno
1. Božidar Bakšaj (37) UHDDR Bjelovar
2. Đuro Ćeh (33) UHDDR Bjelovar
3. Josip Dukmenić (31) UHDDR D. Miholjac

Streljaštvo (zračna puška)
1. UHDDR Belišće (285)
2. Umirovljenici MUP-a (231)
3. UHDDR Bjelovar (228)
Streljaštvo – pojedinačno
1. Josip Anić (144) UHDDR Belišće
2. Zoran Eberl (141) UHDDR Belišće
3. Mario Pavlović (140) UHDDR Belišće

Pikado
1. UHDDR Osijek (901)
2. INA-NAFTAPLIN KVIN (843)
3. UHDDR Bjelovar (838)
Pikado – pojedinačno
1. Ćah (514) UHDDR Bjelovar
2. Nedeljko Bošković (472) UHDDR Osijek
3. Željko Dorić (451) HVIDR-a Belišće

>> UHDDR Belišće <<

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content