Novosti|

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine, održana je 7. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća. Tijekom dvosatne sjednice, vijećnici su raspravljali o 23 točke dnevnog reda, među kojima treba istaknuti izvješće o stanju sigurnosti na području grada Belišća i prigradskih naselja, izvješće o izvršenju proračuna u 2017. godini, izvješće o radu Ureda gradonačelnika i Upravnih odjela gradske uprave u drugoj polovini prošle godine te drugi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna.

U izjavi za medije, gradonačelnik Belišća je rekao kako je na sjednici najvažnije bilo prihvaćanje  redovnih izvještaja o onome što se događalo u prošloj godini te je još jednom uputio zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji brojnih projekata.

-Iz službene dokumentacije je vidljivo da smo 2017. godini završili s više od 45 milijuna kuna realiziranog proračuna, od kojih je  23.956.436 kuna vlastitih prihoda, a još smo 22 milijuna kuna ili više od 88 posto od izvornog proračuna, preko projekata ostvarili na području grada Belišća. To nam je razlog za realno zadovoljstvo i poticaj za nastavak realizacije projekata i u ovoj godini, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Što se drugog rebalansa proračuna tiče, gradonačelnik Burić je pojasnio kako je on dijelom rezultat novih saznanja vezanih uz projekte, ali i nužnosti revidiranja troškovnika.

-Uočili smo određene pogreške u ranijim projektantskim troškovnicima pa smo ih odmah prije objave javne nabave željeli revidirati. Dobili smo još jedan projekt za realizaciju i sve u svemu nastavljamo sa započetim projektima, nadajući se da će ih u ovoj godini biti još odobrenih. Moram izraziti zadovoljstvo što se sadašnji projekti odvijaju kako je i planirano, poručio je gradonačelnik Burić.

Posebno se osvrnuo na veliku obljetnicu Nogometnog kluba Belišće:

-Iduće godine naš nogometni klub slavi 100-godišnjicu te smo donijeli odluku da kao nagradu svim nogometašima, posebno onima koji su ostavili svoj trag u stogodišnjoj nogometnoj povijesti Belišća, naš nogometni klub konačno dobije zasluženu tribinu sukladno pravilima Hrvatskog nogometnog saveza prema pravilniku za 3. ligu, najavio je gradonačelnik Dinko Burić.

Kako je rekao, čim završi sezona, slijedi objava javnog natječaja i odabir izvoditelja.

-Vjerujem da će ovaj jesenski i proljetni dio sezone naši nogometaši kao domaćini biti negdje drugdje, a nadam se da će nagodinu, jesenski dio sezone 2019./2020. dočekati na svom novoizgrađenom stadionu, zaključio je na kraju izjave za medije o 7. sjednici Gradskog vijeća grada Belišća gradonačelnik Dinko Burić.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Zaim Saljiji/Tin Lacković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content