Novosti|

U petak 25. listopada s početkom u 20 sati u Amaterskom kazalištu Belišće održat će se 14. “Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče”, program posvećen maestru Antunu Luliću, velikom ljubitelju i promicatelju glazbe na našim prostorima.

Antun Lulić rođen je 1927.godine. Svoju glazbenu aktivnost započeo je u tamburaškoj sekciji RKUD-a “Lazo Radojević – Putnik” 1953.g. kada je orkestar gotovo isključivo pratio folklorni ansambl društva. Osnivanjem zabavnog orkestra pri Amaterskom kazalištu 1959.g. postaje prvi glazbeni voditelj tog orkestra, svira klavir i uvježbava soliste, te godinama ostaje prisutan u direktnom stvaranju tadašnjih programa pod nazivom “Kulturno-zabavne večeri ” i “Zabavni petak”.

Pri industrijskoj školi u Belišću formira tamburaški orkestar a nešto kasnije i pri klubu omladine tadašnjeg Kombinata “Belišće”, koji uspješno vodi nekoliko godina. Prema potrebi pomaže u glazbenoj sekciji kazališta svirajući klavir ili harmoniku, a u pojedinim kazališnim predstavama sudjeluje zajedno s tamburaškim orkestrom Omladinskog kluba.

1984.g. Lulić i tamburaški orkestar iz Omladinskog doma prelaze u Amatersko kazalište i on od tada isključivo radi kao voditelj i dirigent tog orkestra. Zahvaljujući njegovom aranžmanu, skladba Sigmunda Romberga “Belišće marš” doživjela je izvođenje na tamburici, snimanje glazbene emisije na Radio stanici Osijek s tamburaškim orkestrom i solistima 1986.g. za program Radio stanice Zagreb.

S puno uspjeha vodi i zbor Župe Sv. Josipa Radnika u Belišću, a u osnovnoj školi radi kao nastavnik glazbenog odgoja.

U glazbenom životu Belišća bio je prisutan preko 30 godina. Umro je 1990.g.

Najveću aktivnost posvetio je radu u Amaterskom kazalištu i s toga se 2000.g. započelo s održavanjem glazbenog programa pod nazivom “Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče”, u znak sjećanja na glazbenika koji je veliki dio svog života posvetio divnom i plemenitom radu za radost i ljepotu čovjeka.

Ulaznice za 14. “Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče” možete kupiti na blagajni Amaterskog kazališta po cijeni od 15 kuna.

Lule i klavir

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content