Natječaji i javni pozivi grada Belišće|

U ponedjeljak, 14. ožujka, u Valpovu je održana redovita radna sjednica Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe Karašica. Na sjednici je donesena odluka o primanju novih članova koji su to zatražili u proteklom vremenu između dvije sjednice. Za tajnika LAG-a ponovno je izabran Ivan Vrbanić koji će tu funkciju obavljati i u ovoj godini. Najvažnija točka dnevnog reda bila je analiza rada u prošloj godini i planovi za ovu godinu. Svi članovi su se složili da se izvješće za prošlu godinu prihvati i proslijedi članovima skupštine na usvajanje. Tijekom proteklog razdoblja LAG je uspješno proveo info kampanju koju treba nastaviti kontinuirano i u sljedećem razdoblju kako bi svi dionici koji su zainteresirani za djelovanje u LAG-u mogli biti upoznati sa radom i zadaćama LAG-a te se aktivno uključiti u planiranje razvoja svog područja.

I ove će se godine LAG prijaviti na sve natječaje koji budu otvoreni tijekom godine kako bi se osigurao dodatan izvor sredstava za projekte koji su u planu. Plan za ovu godinu je da se odmah započne s potrebnim radnjama koje će dovesti do izrađene Lokalne razvojne strategije LAG područja kako bi LAG bio spreman za natječaj u okviru IPARD programa za tzv. «odobravanje» LAG-ova (LEADER mjera).

LAG će izraditi i bazu projekata i projektnih ideja te se i ovim putem pozivaju svi članovi LAG-a i oni koji to žele postati da svoje projektne ideje i projekte dostave LAG-u jer će i to biti dio Strategije koja je temelj za prijavu na buduće natječaje za sve dionike iz LAG područja.

Osim baze projekata LAG će kontinuirano raditi i na osnivanju i razvoju projektnih timova čija će zadaća biti zajedničko planiranje i izrada projekata. Projektni timovi će biti imenovani na sljedećim sjednicama Upravnog odbora LAG-a do kada će svi članovi predložiti stručnjake koji mogu sudjelovati u razvoju LAG područja i imaju stručna znanja i vještine te dobro poznaju prilike i prednosti svog kraja.

Članovi Upravnog odbora upoznati su i s projektom Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu pod nazivom «Građansko sudjelovanje u ruralnom razvoju» u kojem LAG Karašica aktivno sudjeluje te će tako početna konferencija ovog projekta biti u petak. 18. ožujka u 11 sati u Belišću. LAG će biti i sudionik projekta Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje o ruralnom razvoju koja će ga predstaviti kao primjer dobre prakse jer je LAG Karašica po standardima EU idealan po površini, broju stanovnika i ostalim parametrima te ovu prednost treba iskoristiti u budućem razdoblju.

3 Replies to “Održana sjednica upravnog odbora LAG-a”

  1. Wohh just what I was searching for, appreciate it for posting. I love your website!

  2. citroen key fob napisao:

    Woh I enjoy your posts, saved to my bookmarks!

  3. bupron cheap napisao:

    I enjoy you because of all of your efforts on this site. Ellie enjoys doing internet research and it’s easy to see why. All of us hear all concerning the compelling manner you deliver good information by means of the blog and as well cause contribution from other people about this concept plus my daughter is being taught a lot. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re the one carrying out a first class job.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content